In onze huid zit een netwerk van heel fijne bloedvaatjes, die de huid van zuurstof voorzien. Ze zijn ook erg belangrijk voor onze temperatuurregeling. Bij koude temperaturen, trekken de bloedvaatjes samen, zodat we niet teveel warmte verliezen. Als het erg warm is, verwijden de bloedvaatjes. De bloedtoevoer naar de huid is dan maximaal.Een hele reeks oorzaken kunnen ervoor zorgen dat de bloedvaatjes uitgezet blijven, zodat de huid er rood uitziet. Hormonale invloeden zijn van belang, maar ook voeding en erfelijke factoren kunnen een rol spelen. De uitgezette adertjes zijn niet schadelijk, maar wel ontsierend. Veel mensen die er last van hebben zoeken daarom hun heil bij camouflerende make-up.
Hoe behandelen ?
Tijdens de behandeling wordt sterk laserlicht of intens flitslicht op de te behandelen adertjes gericht. Door de hoge energie van de laserstraal stolt het bloed in de verwijde adertjes. Die adertjes worden daardoor vernietigd. De afgestorven bloedvaatjes worden daarna op natuurlijke wijze afgevoerd door het lichaam.Vaak volstaan 1 tot 2 behandelingen. Het precieze aantal hangt af van het aantal bloedvaatjes dat behandeld moet worden, hun grootte en kleur.
Is het pijnlijk?
Tijdens de behandeling voel je een opeenvolging van eerder onaangename prikjes. Je huid wordt voortdurend gekoeld, zodat de behandeling voldoende comfortabel blijft. Als je erg gevoelig bent, kunnen we vooraf een verdovende Crème aanbrengen. Meestal is dat echter helemaal niet nodig. Na de behandeling voel je geen pijn meer.
Wat na de behandeling?
Soms ziet de huid er een paar uren tot een dag rood en lichtjes gezwollen uit. In sommige gevallen ontstaan kleine korstjes, die snel weer verdwijnen, heel belangrijk is het gebruik van een sunblock bij blootstelling aan de zon , het is dan ook aangewezen om de therapie het najaar of de winter te doen dan zijn de zonnestralen beduidend minder
Je kan onmiddellijk na de behandeling aan het werk. Het wordt aangeraden om sportactiviteiten enkele dagen uit te stellen.
Wanneer blijvend resultaat?
Na 2 tot 6 weken zal je al een duidelijke verbetering opmerken. Het echte resultaat zie je na een aantal maanden. Dan zijn de afgebroken bloedvaatjes verdwenen en ziet je huid er veel egaler uit. Als er later opnieuw verwijde bloedvaatjes zouden opduiken, kan de behandeling zonder problemen herhaald worden.
kostprijs
Laserbehandeling couperose neus € 125,00
Laserbehandeling couperose wangen € 175,00
Laserbehandeling couperose gelaat of decolleté € 225,00
Laserbehandeling couperose gelaat + decolleté € 325,00