Dat onze huid bruint als we zonnen, hebben we te danken aan de stof melanine. Het is een pigment, een natuurlijke kleurstof, die wordt gevormd door onze huidcellen. De zon stimuleert de aanmaak van melanine.Niet alleen intensief zonnen, ook natuurlijke veroudering speelt een rol in het ontstaan van pigmentvlekken. Zogenaamde ouderdomsvlekken zie je vooral op handen, gezicht en hals.
Dat overdaad schaadt, is intussen algemeen bekend. Onbeschermd zonnen verstoort de pigmentwerking van de huid. Daardoor kunnen pigmentvlekken ontstaan: bruine of rode vlekken die niet meer verdwijnen.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens de behandeling worden korte, intense lichtflitsen op de vlekjes gericht. Die lichtflitsen zijn perfect afgestemd op de kleur van de vlekken. De niet-verkleurde huid rondom de vlek ondergaat geen invloed van de behandeling.

Wat voel je tijdens de behandeling?

Bij elke flits voel je een lichte prikje . Om voor extra comfort te zorgen, kunnen we vooraf verdoven met een crème.(emla)

Hoe lang en hoe vaak?

De duur van de behandeling hangt uiteraard af van de grootte van het gebied dat je wilt laten behandelen. De meeste behandelingen duren 15 tot 45 minuten.

Vaak volstaan 1 tot 3 behandelingen, maar bij ernstige zonbeschadiging kan het nodig zijn meer behandelingen te plannen.

Na de behandeling

Onmiddellijk na de behandeling krijgen de bruine pigmentvlekken een donkerdere kleur en kan de huid rondom er wat rood en gezwollen uitzien. Bij sommige mensen verdwijnt dat na enkele uren, bij anderen duurt het enkele dagen. De roodheid mag je camoufleren met make-up.

Resultaat

Eén tot drie weken na de behandeling zullen de donker gekleurde vlekjes vervellen en vervagen. Je huid ziet er egaler uit.

Prijs pigmentvlekken :   

tot 10cm² : 100€

10-20cm²: 125€

20-40 cm²: 150€

40-80 cm²: 175€  

80-160cm²: 200€

160-200 cm²:225€

alles boven de 200cm²: op aanvraag