Er zijn heel wat redenen om een tatoeage te laten verwijderen. Een jeugdzonde die je liever snel vergeet, een verloren liefde of veranderende trends, Amateur- en professionele tatoeages kunnen zonder veel pijn en zonder gevaar voor littekens verwijderd worden, met een laserbehandeling. Vroeger leverde het verwijderen van een tatoeage altijd een litteken op. Vandaag is dat gelukkig anders.

Hoe verloopt het?

Tijdens de behandeling wordt een heel intense laserstraal op je tatoeage gericht. De sterke laserenergie breekt de inktdeeltjes in de getatoeëerde huid af. Dat gebeurt in enkele miljardsten van een seconde. Zó snel dus, dat je huid zelf geen warmte zal opnemen en niet beschadigd raakt. En dat betekent dat er geen littekens ontstaan. De afgebroken inktdeeltjes worden vanzelf door het lichaam afgevoerd.

Hoeveel behandelingen?

Het aantal behandelingen hangt af van heel wat factoren. Het tatoeagetype, de kleur, de diepte en de concentratie van de inktdeeltjes zijn belangrijk, maar ook de plaats op je huid, je leeftijd en de ouderdom van je tatoeage.

Amateurtatoeages zijn meestal makkelijker te verwijderen. Gemiddeld volstaan 5-7 sessies, met telkens 4 weken tussentijd.

Voor professionele tatoeages zijn meestal 12 tot 14 behandelingen nodig, met telkens 6 tot 8 weken tussentijd.

Doet het pijn?

Tijdens de behandeling voel je heel lichte pijnprikkels, die wel eens vergeleken worden met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid tikt.Voor de behandeling van heel gevoelige zones kan vooraf een verdovende Crème worden gebruikt. Na de behandeling wordt een verzorgende, ontsmettende zalf aangebracht.

Na de behandeling

De huid kan er na de behandeling rood of lichtjes gezwollen uitzien, maar dat verdwijnt na een paar dagen. Soms ontstaan kleine korstjes, die na verloop van tijd weer verdwijnen. Het is belangrijk het natuurlijke herstelproces van de huid niet te verstoren. Ga dus zeker niet krabben of wrijven, want zo kan je zelf littekens veroorzaken. Het is ook heel belangrijk je na de behandeling goed te beschermen tegen de zon.

Bij wie een donkere huid heeft, kan kort na de behandeling een donkere verkleuring optreden, vooral als het behandelde gebied te snel en zonder bescherming aan de zon wordt blootgesteld. De donkere verkleuring verdwijnt meestal .

Effectieve resultaat?

In hoeverre je tatoeage verdwijnt, hangt van een hele reeks factoren af. De inktsoort die werd gebruikt, speelt bijvoorbeeld een grote rol.In veel gevallen verdwijnt de tatoeage volledig. In sommige gevallen vervaagt ze, zodat alleen wie heel goed kijkt er nog wat sporen van kan zien.

Soms zet een tatoeëerder de tattoo te diep en dan ontstaat er een blow out
deze is ook perfect weg te laseren zodat de rest van de tattoo er geen hinder van vind en beter tot zijn recht komt